Nyhetsbrev April
Nu startar många aktiviteter

Välkomna att delta i de aktiviteter vi faktiskt kan ha i dessa tider, golf är precis lagom socialt distanserat - läs mer i detta brev. Ett första steg i banprojektet är nya klipplinjer. Missa inte utlottning av fina presentkort. Sist i brevet hittar ni info om bra golfappar – hur de laddas ner och används. Bra med dessa är att en slipper gå in i receptionen när en bokar och anmäler sig med mera, rekommenderas.

---

Banprojektet och finansieringen

För de som ännu inte tagit del av den video-sända presentation som gjordes av nya masterplanen för Gumbalde finns det möjligt att göra det via vår hemsida. Arbetet med planeringen av projektet har under april rullat vidare med en analys av framtida skötselbehov, behov av eventuella åtgärder i bevattningsanläggningen med mera. 

Förra veckan var Pierre Fulke på Gumbalde för att ”sätta” nya klipplinjer på banan vilket är en del av avtalet med Pierre Fulke Design. Pierre klippte själv fairways och greenområden så som de under säsongen kommer att klippas. De sprayade linjer som kan ses på banan just nu har gjorts av vår banchef Mathias Wennergren för att förtydliga var klipplinjerna skall gå. Under de dagar Pierre var på plats diskuterades också planeringen av det kommande projektet.

En länk till videomötet hittar ni här: http://www.gumbalde.se/se/klubben/nyheter/masterplan-pierre-fulke OBS! Spola fram ca tio minuter, det var en del teknikstrul i början.


Arbetet med kommande nyemission fortgår som planerat. Just nu pågår arbetet med att ta fram ett så kallat "investor memorandum". En särskild arbetsgrupp har bildats mellan klubben och bolaget (Lennart Weiss, Lennart Lindberg, Fredrik Ström och Matz Bengtsson) med avsikt att samordna och hålla tempo i processen. 

Damerna startar säsongen

Den 6 maj och sju onsdagar framåt spelar damerna vårens niohålare. Lite ändrade former i år på grund av corona. Även damer från samarbetsklubbar som är medlemmar i Gumbalde är såklart välkomna till denna trivselgolf. Samling lite innan kl 17.


Dags för medlemsträning

På tisdagar med start den 5 maj kör Fredrik igång medlemsträningen. Passa på att slipa på golfformen. För mer info – kontakta Fredrik. Träningen genomförs i tre grupper:

Kl 16.30-17.17 Yngre juniorer
Kl 17.15-18.00 Äldre juniorer
Kl 18.15-19.15 Seniorer (50 kr/person)

Betalning av medlems- och spelrättsavgiften

Denna vår är inte som vanliga vårar… Ett särskilt brev har gått ut till samtliga medlemmar där klubb och bolag vädjar till alla som kan att stödja Gumbalde genom att betala in sina årsavgifter. Alla som redan betalat eller betalar senast den 15 maj deltar i en utlottning av två presentkort till golflektion 50 minuter med Fredrik samt två presentkort på 500kr i shopen. Missa inte detta!

Golfkurser

Golf är en av få sporter vi kan utöva i dessa tider och ändå följa corona-restriktionerna. Ett bra tillfälle att uppmuntra era vänner som inte haft tid för golf att nu ta chansen! Fredrik har lagt ut ett antal golfkurser, som kommer att genomföras enligt plan. Helgen 25-26 april har en nybörjarkurs genomförts med 10 deltagare. Boka nu – till exempel Ladies Weekend 23-24 maj börjar bli fulltecknad. Kursprogram hittar ni här: http://www.gumbalde.se/se/pro-shop/kurser

Sammanfattning av styrelsemöte den 29/3

Styrelsemötet genomfördes denna gång via telefon pga. av rådande coronapandemi. Tekniken fungerade utmärkt.

Arbetet med Pierre Fulkes masterplan diskuterades. Fredrik Ström och Matz Bengtsson och andra medarbetare på Gumbalde deltar i arbetet med planen. Det är inte aktuellt att fastställa planen ännu. En del arbete och planering återstår. Arbetet med den finansiella delen fortgår och för att planen ska kunna genomföras behövs ca 6 miljoner kronor.

En redovisning av Pierre Fulke genomfördes den 10 april via video. Den går att ses via länk i efterhand.

Klubben och bolaget har tillsammans med en konsult diskuterat värderingen av bolaget och tilltänka finansiärer. Realförhandlingar beräknas påbörjas i maj. Information kommer att ges till medlemmar som kan tänka sig att vara med som finansiärer. Även det lokala näringslivet kommer att tillfrågas.

Hittills har 40 % av medlemmarna betalat sina medlems- och spelrättsavgifter. Även om många inte kommer till Gotland som tänkt har vi som medlem i Gumbalde möjlighet att spela på Vallentuna GK och Frösåker GK. 

Förutom samarbete med När GK, Gotska GK och Visby GK pågår diskussioner med Ljugarns GK.

Som tidigare meddelats skjuts årsmötet upp till den 21 juni 2020.

Styrelsen har beslutat att nominera Mats Wahlqvist till hedersmedlem i Gumbalde GK för sitt engagerade och mångåriga arbete med Gumbaldes golfbana.

Nyhetsbrevsarkiv

Har ni missat något nyhetsbrev så kan ni nu läsa ifatt. Ni hittar ett nyhetsbrevsarkiv här: http://www.gumbalde.se/se/klubben/nyhetsbrevsarkiv

Vad händer i maj

Veteranerna fortsätter att träffas på tisdagar. Social distansering gäller.

Damerna startar upp vårens niohålare 6/5, kl 17. Social distansering gäller.

Medlemsgolfen på söndagar har startat, starttid i maj är kl 13. (14 deltagare den 19 april och 20 deltagare den 26 april.) Social distansering gäller.

Medlemsträning med Fredrik startar tisdag 5 maj. Kl 16.3017.15 yngre juniorer, kl 17.15-18.00 äldre juniorer, kl 18.15-19.15 seniorer. Social distansering gäller.

Och alltså som läget är nu genomförs inga andra tävlingar fram till 30 juni. Vi återkommer angående midsommarslaget och om situationen ändrar sig.


Info om golfappar

För dig som inte har möjlighet att ladda ner appar så kan du såklart ringa till receptionen och anmäla dig. Tel 0498-48 28 80. Då kan receptionen också lägga ut ditt scorekort på överenskommet ställe så behöver du inte in och hämta det heller.

Automatisk ankomstregistrering på klubben

För att slippa gå in i receptionen nu i coronatider har vi aktiverat funktionen automatisk ankomstregistrering i Min Golf.

Med denna funktion slipper en golfspelare som har en bokad starttid och om tiden är betald (det vill säga betald årsavgift eller greenfee) gå in i receptionen. Ankomstregistreringen sker helt automatiskt via appen Min Golf Bokning på spelarens mobiltelefon (fungerar både på iPhone och Android).

Detta behöver du göra som spelare:

För att ankomstregistreringen ska fungera måste du ha aktiverat Platstjänster i sin mobil.

Du måste också ha installerat appen Min Golf Bokning, loggat in med sitt Golf-ID med lösenordet till Min Golf och slagit på funktionen Ankomstregistrering.

Du behöver inte ha bokat ronden via appen för att den automatiska ankomstregistreringen ska fungera, men du måste ha appen installerad och funktionen påslagen.

Digitala scorekort för sällskapsronder

Det är enkelt att använda ett digitalt scorekort i mobilen. Det finns två alternativ, båda är gratis och kopplade till dina bokade starttider i Min Golf:

 • OnTag Scorekort
 • Golf Gamebook i kombination med Min Golf Bokning

OnTag Scorekort

 1. Ladda ner appen till din mobil
 2. Logga in med ditt Golf-ID och ditt lösenord till Min Golf
 3. Boka en starttid via Min Golf
 4. Innan ronden – starta appen, golf till ”Mina starttider”, välj ronden och för din score.

Golf GameBook med Min Golf Bokning

 1. Ladda ner båda apparna till din mobil
 2. Logga in i Min Golf Bokning med ditt Golf-ID och ditt lösenord till Min Golf
 3. Logga in i Golf Gamebook med ett lösenord du väljer
 4. Boka en starttid via Min Golf eller Min Golf Bokning
 5. Innan ronden – starta appen Min Golf Bokning och klicka på starttiden
 6. Välj ”Starta med Gamebook” så startar Golf Gamebook automatiskt och du kan föra din score

Lycka till!