Gumbalde Golfklubb

En 18-håls parkbana på forngutnisk mark

Gumbalde golfbana är en 18 håls parkbana i vacker gotlandsnatur. Banan ligger i Stånga på sydöstra Gotland, 5 mil från Visby. Till en början bestod banan av 9 hål, men 1992 invigde Prinsessan Birgitta den nya 18-hålsbanan. Banan är en parkbana med mycket vatten och fina utmaningar. 18 hål, par 71.

Anläggningen är en varsamt renoverad gammal gotlandsgård. Hönshuset är idag klubbkansli och i ladan har bottenvåningen renoverats till Gårdskrog med Pub samt omklädningsrum med bastu. På övervåningen finns en stor festsal som används till bröllop och andra stora fester.

En annan byggnad har byggts om till hotell. På botttenvåningen ligger kansli och klubbrum.

Konceptet med golf, boende och mat utvecklas hela tiden för att Gumbalde även i framtiden skall framstå som en attraktiv anläggning.