Frukost 11.jpg
Gumbalde full logo vit.png

Om oss!

 

​​Den 17 juni 1989 invigdes de första 9 hålen på Gumbalde. Initiativtagarna var Anita och Lars Lagergren som hämtade inspiration från andra golfanläggningar runt om i världen på sina resor. Idag är Gumbalde en vacker och omhändertagande resort i gammal gotländsk gårdsmiljö med anor från 1600-talet, belägen i Stånga på sydöstra Gotland.

 

"När lantligt lugn möter en energirik atmosfär, då är det lätt att glömma att omvärlden existerar. Här finns nämligen allt du behöver – och lite till"

 

Gumbalde Resort är en helhetsupplevelse i gårdsmiljö – hotell, Golfglädje, gårdskrog och gotlandsidyll. Hos oss finns allt du behöver – och lite till. Hotellet med 29 rum är nyrenoverat och inrett i varma och harmoniska toner. Många av rummen har egen uteplats och känslan av att kunna kliva direkt ut i naturen. Sömnen är viktig för oss och därför högt prioriterad för våra hotellgäster. Hos oss startar man dagen efter en skön nattsömn i våra kvalitetssängar från Aya of Sweden och Hilding. Gårdskrogen är hjärtat i Gumbalde beläget i vår vackra kalkstensbyggnad med mysig uteservering med utsikt över Stånga Kyrka. Här serverar vi frukost, lunch, fika, middag och drinkar. Hit kommer man efter en golfrunda med kompisgänget eller skön dag i våra vackra avkopplande omgivning. På ovanvåningen finns festlokal, konferens och loungedel för en stunds avkoppling, kanske framför den sprakande brasa? Från resorten blickar man ut över horisonten av en helt nyrenoverad golfbana i toppklass.

"En hole-in-one behöver inte alltid vara målet. Vi tror på den goda stunden, på och utanför golfbanan"

Banan är designad av Pierre Fulke, som kanske är en av Sveriges bästa banarkitekter. Visionen för golfbanan är golfglädje för alla sinnen. Här ska alla kunna spela och tycka att det är roligt och utvecklade. Förutom golfen erbjuder vi padelbanor utomhus. Dessa är helt nybyggda och håller hög klass. Vill man ta sig runt på sydöstra Gotlands vackra landskap och stränder kan man hyra cykel hos oss. Det finns mycket att upptäcka här. 

 Omhändertagande och glädje är våra värdeord och drivkraft där vi försöker se och tillgodose alla våra gäster och deras önskemål.  Vi hoppas därför att du ska trivas hos oss. 

Varma hälsningar 

Vännerna på Gumbalde resort