Frukost 11.jpg
Gumbalde Logo stamp vit.png

Gumbalde Resort 

OM OSS 

 

​​Den 17 juni 1989 invigdes de första 9 hålen på Gumbalde. Initiativtagarna var Anita och Lars Lagergren som hämtade inspiration från andra golfanläggningar runt om i världen på sina resor. Idag är Gumbalde en vacker och omhändertagande resort i gammal gotländsk gårdsmiljö med anor från 1600-talet, belägen i Stånga på sydöstra Gotland.

 

"Vi erbjuder avkoppling, mat,

golf och aktiviteter."

 

Vi vill skapa en atmosfär där våra gäster parkerar bilen och glömmer bort den tills det är dags att  åka hem igen. Hos oss finns allt du behöver – och lite till. Hotellet med 29 rum är nyrenoverat och inrett i varma och harmoniska toner. Många av rummen har egen uteplats och känslan av att kunna kliva direkt ut i naturen. Sömnen är viktig för oss och därför högt prioriterad för våra hotellgäster. Hos oss startar man dagen efter en skön nattsömn i våra kvalitetssängar från Aya of Sweden och Hilding. Gårdskrogen är hjärtat i Gumbalde beläget i vår vackra kalkstensbyggnad med mysig uteservering med utsikt över Stånga Kyrka. Här serverar vi frukost, lunch, fika, middag och drinkar. Hit kommer man efter en golfrunda med kompisgänget eller skön dag i våra vackra avkopplande omgivning. På ovanvåningen finns festlokal, konferens och loungedel för en stunds avkoppling, kanske framför den sprakande brasa? Från resorten blickar man ut över horisonten av en helt nyrenoverad golfbana i toppklass. Banan är designad av Pierre Fulke, som kanske är en av Sveriges bästa banarkitekter. Visionen för golfbanan är golfglädje för alla sinnen. Här ska alla kunna spela och tycka att det är roligt och utvecklade. Förutom golfen erbjuder vi padelbanor utomhus. Dessa är helt nybyggda och håller hög klass. Vill man ta sig runt på sydöstra Gotlands vackra landskap och stränder kan man hyra cykel hos oss. Det finns mycket att upptäcka här. 

 Omhändertagande och glädje är våra värdeord och drivkraft där vi försöker se och tillgodose alla våra gäster och deras önskemål.  Vi hoppas därför att du ska trivas hos oss. 

Varma hälsningar 

Vännerna på Gumbalde resort